8 Nisan 2012 Pazar

Soğanlı Makarna Tarifi

4 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım su bardağı zeytin yağı
2 Adet soğan
1 Paket uzun ve kalın makarna
Tuz, karabiber
1 Çay kaşığı tarçın
Soğanları soyup ince halkalar halinde doğrayın. Bir tavaya koyup yağ ve tarçın ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika sote edin. Gerekirse biraz sıcak su ilave edebilirsiniz. Tuzunu ve karabiberini ilave edin. Makarnayı bol tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp derin bir servis tabağına alın. Üzerine soğanlı sosu sıcak olarak dökün. Kaşar peyniri rendesini serpin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder