8 Nisan 2012 Pazar

Patlıcanlı Makarna Tarifi

1 Paket spagetti (çubuk makarna)
1 Adet patlıcan
2 Adet soğan
5 Diş sarmısak
4-5 Adet iri domates
1 Adet çarliston biber
1 Avuç siyah zeytin
2 Çorba kaşığı kapari
1 Çay kaşığı fesleğen
5 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Makarnayı tuzlu suda haşlayın.Patlıcanları alaca soyup küp şeklinde doğrayın.
Acı suyunu çıkarmak için tuzlu suda bekletip suyunu süzün ve kurulayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp, patlıcanları ilave ederek kızartın.Soğanları ince ince doğrayıp, dövülmüş sarmısakla birlikte sıvıyağda kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve kavrulmakta olan soğana ekleyin. Kızarmış patlıcan, ince doğranmış biber, çekirdekleri çıkarılmış zeytin ve kapariyi ilave edin. Tuz ekleyip kapağı kapalı olarak birkaç dakika pişirin. Makarnayı süzün ve hazırladığınız patlıcanlı sosla karıştırıp servis tabağına alın. Dilerseniz domates dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder