8 Nisan 2012 Pazar

Domates Soslu Gnocchi Tarifi

500 gr gnocchi*
4 adet domates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 kırmızı biber
1 diş sarımsak
Kekik
3 yemek kaşığı kıyılmış fesleğen
Tuz
Karabiber
Soğan ve biberi küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında 2-3 dakika kavurun. Sarımsağı rendeleyip ilave edin. Domateslerin kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın ve soğanlara ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Gnocchileri makarna gibi tuzlu suda haşlayıp süzün ve domatesli karışıma ekleyin. Fesleğen ekleyip, 1-2 dakika daha pişirin. Üzerine parmesan ve kekik serperek servis edin. Afiyet Olsun...
*Gnocchi patatesli hamurla hazırlanan bir makarna türüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder