8 Nisan 2012 Pazar

Bolonez Soslu Makarna Tarifi

1 paket spagetti makarna
1 tane soğan
2 diş sarımsak
2 yemek k.salça
2 tane domates
1 adet kereviz
1 adet havuç
250 gr. kıyma
zeytinyağı
tuz
Bir tencereye suyu alalım (suyu fazla koymayınız suyunu çektirerek haşlayacağız makarnayı)kaynayınca makarnayı ilave edelim haşlamaya bırakalım.
Biz bu arada sosunu hazırlayalım. Tavaya yemeklik doğradığımız, soğan ve sarımsağı alalım sote edelim. Üzerine rondoda çektiğimiz havuç ve kerevizi ekleyelim, kıymayı da ilave edip karıştırarak kavuralım. Küp doğradığımız domates ve domates salçasını (az bir suyla akışkan hale getirdiğimiz) ilave edelim, bir süre pişirelim içindeki sebzeler pişince (koyulaşmış olmalı) ocaktan alalım.
Tenceredeki haşlanmış makarnanın üzerine kerevizli sosu döküp karıştıralım. Servis tabağına alalım, üzerine rende kaşar peyniri serpelim. Son olanakta ince kıydığımız maydanozu serpip servise sunalım. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder