8 Nisan 2012 Pazar

Spagetti Bolonez Tarifi

1/2 paket spagetti makarna
Bolonez Sos için
300 gr kıyma
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet domates
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Fesleğen
Parmesan Peyniri
Bolonez sos için, soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyerek 5 dakika kadar daha karıştırarak kavurmaya devam edin. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Salça ve domatesleri karışıma ekleyip, tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra sosu 10-15 dakika kısık ateşte pişirin. Spagetti makarnayı tuzlu, bol su ile haşlayıp süzün. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine hazırladığınız bolonez sosunu ilave edin. Rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirip, taze maydanoz ve fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder