8 Nisan 2012 Pazar

Acılı Karnıbaharlı Makarna Tarifi

1 adet karnabahar, yaklaşık 340gr, 2,5cmlik parçalar halinde doğranmış
yarım su bardağı parmesan veya eski kaşar (ben çerkez peyniri kullandım)
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
225 gram kalem makarna
3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 adet kuru soğan, yemeklik doğranmış
3 diş sarımsak, kıyılmış
3/4 tatlı kaşığı pul biber, ya da arzuya göre daha fazla
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
tuz ve elde çekilmiş karabiber
Makarnaları kaynamış suda 10 dakika haşlayın. Makarnayı haşladığınız sudan 1 bardak ayırıp süzün.
Tereyağını tencerede kızarana başlayana dek eritin. Zeytinyağını, soğanı ve sarımsağı ilave edip soğanlar karamelize oluncaya dek-~7 dakika- kavurun. Pul biberi ve karnabaharları ilave edip arada karıştırarak -~5 dakika- pişirin. Makarnadan ayırdığınız suyun yarısını karnabaharlara ekleyin. Karnabaharlar yumuşayana dek 5 dakika pişirin. Su az lursa kalan yarısınıda ilave edin.
Tencereye makarnaları ilave edin Peyniri, maydanozu ve limon suyunu ekleyin Tuz ve karabiber serperek sıcak, sıcak servis edin. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder