8 Nisan 2012 Pazar

Pesto (Fesleğen) Soslu Makarna Tarifi

1/2 paket spagetti makarna
Pesto Sos İçin
½ çay bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı çam fıstığı ( dolmalık fıstık)
4 yemek kaşığı mozerella peynir rendesi
3 yemek kaşığı kuru fesleğen veya 8-9 dal taze fesleğen
100 ml. sıvı krema
Krema hariç diğer malzemeleri doğrayıcıya koyun ve ezilmelerini sağlayın. Malzemeyi sos tavasına alın ve krema ekleyip 1 dk. kısık ateşte çevirin. Soğutmadan, tabağa alınmış spagettinin üzerine dökün. Arzu ederseniz mozarella peyniri yerine 3 yemek kaşığı kaşar rendesi + 1 yemek kaşığı tulum peyniri kullanabilirsiniz. Eğer taze fesleğen konacaksa, rondodan geçirmek yerine, elde ince doğrayıp sosa katılmalıdır, rondoda ezilince acılık olabilir. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder