8 Nisan 2012 Pazar

Bülbül Yuvası Tarifi

1/2 paket çubuk makarna
2 adet yumurta
2 adet domates
6 dilim pastırma
2 kaşık yoğurt
6 dilim tost peyniri

Çubuk makarna iyice haşlanır ve süzülür. Yoğurt ve yumurtalar birlikte çırpılıp makarnaya karıştırılır. İri bir çatal makarnaya batırılıp bükülerek fırın tepsisine alınır. Burgu şek­linde kuş yuvaları şekli verilir. Üzerlerine birer dilim pastırma, onun üzerine birer dilim tost peyniri ve en üste halka kesilmiş domates konulur. Fırına verilir. 200° fırında 20 dakika pişirilir. Arzu edilirse üzerine fesleğen ya da kuru reyhan serpilebilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder