8 Nisan 2012 Pazar

Etli Orman Soslu Makarna Tarifi

Yarım paket makarna
Etli Orman Sos için
300 gr yağsız dana eti
80 gr dana ciğeri
1/2 çay bardağı çekirdeksiz yeşil zeytin
1 soğan
1 kereviz sapı
1 diş sarımsak
1 domates
Kekik
Mercanköşk
Biberiye
½ su bardağı şarap
Rendelenmiş keçi peyniri
½ su bardağı sebze suyu
6-7 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, Karabiber

Sarımsak, kereviz sapı ve biberi ufak ufak doğrayın. Tencerede zeytinyağını ısıtıp doğranmış sebzeleri, ufak kuşbaşı doğranmış et ve ciğeri ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber serpip pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulduktan sonra şarabı ilave edin. Şarap buharlaşınca biberiye, mercanköşk ve kekik ekleyip karıştırın. Zeytinleri ufak doğrayıp, küp şeklinde doğranmış domatesle birlikte tencereye boşaltın. Sosa, sebze suyunu ve peyniri ekleyip 5-6 dakika harlı ateşte kaynatın. Ateşin altını kısıp kapağı kapalı olarak et yumuşayıncaya kadar pişirin. Makarnayı haşlayıp süzün. Sosu üzerine dökerek sıcak servis yapın. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder