8 Nisan 2012 Pazar

Sarmısaklı Yoğurtlu Makarna Tarifi

½ kg yoğurt
3-4 diş sarımsak
200 gr. kıyma
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
1 paket makarna

Bir tencereye koyduğunuz suya tuz atarak kaynatın ve makarnaları haşlayın. Soğuk sudan geçirip yoğurt ve dövülmüş sarmısak ile karıştırılır. Makarnaya ilave edin. Karışımı iyice harmanlayarak ayrı bir tavada kıymayı yağ ile kavrun. Kırmızıbiber ilave edip, biraz karıştırdıktan sonra salça koyarak suyu ve tuzunu katın. 5 dk kaynatın. Hazırlamış olduğunuz sosu servis tabağına aldığınız yoğurtlu makarnaya koyun servis yapın. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder