8 Nisan 2012 Pazar

Fırında Ispanaklı Makarna Tarifi

500 gr ıspanak
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 paket makarna
Tuz
Karabiber
Pulbiber

Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Haşlanan makarnayı sudan geçirip süzün ve borcama ilave edin. Ispanakları iyice yıkadıktan sonra küçük parçalar şeklinde doğrayın. Tavada sıvıyağı ısıtın ve ıspanakları bu yağda tuz, karabiber ve pulbiber ilave edip kavurun. Ispanaklar suyunu bırakıp çektikten sonra ocaktan alın. Makarnanın üzerine ekleyip karıştırın. Kaşar peyniri rendesini de üzerine serptikten sonra önceden 175 C’ ye ısıtılmış fırında peynir eriyip üzeri kızarıncaya dek pişirin. Piştikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder