10 Nisan 2012 Salı

Makarna Nasıl Pişirilir

Her zaman geniş ve derin bir tencere kullanmakta fayda vardır.

Makarna pişirmede en ideal oran 1,5 litre suya 1 paket (500 gram) makarna ve 1 tatlı kaşığı tuzdur.

Su kaynadıktan sonra ateşin altını kısarak tuz ekleyin ve iyice karıştırın. Tuz eridikten sonra makarnayı ekleyin.

Makarnayı ekledikten sonra ateşi yeniden açın. Karıştırmak için herzaman tahta kaşık kullanmanızı öneririz.

Pişirme işlemine tencerenin kapağını kapatmadan devam edin. İdeal pişirme süresi paketinin üzerinde yazar.

Makarna piştikten sonra süzme aşamasında buhardan haşlanmamak ve süzgeçi görebilmek için tencereye 1 bardak soğuk su döktükten sonra süzgeçe boşaltın.

Sosunuzun tipine ve sunuş tekniğinize göre sos ile karıştırıp servis edin.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder