11 Mart 2012 Pazar

Tavuklu Kremalı Makarna Tarifi

1/2 paket makarna
300 gr. tavuk gögüs
1 paket ( 200 ml. ) krema
2 tatlı kaşığı soya sosu
200 gr mantar
1 adet kırmızı dolmalık biber
3-4 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kekik
1/2 paket makarnayı kaynamış tuzlu su içerisinde kaynatın. Makarna haşlanırken mantarları temizleyip bir tencereye alın ve mantarları bütün olarak tencerenin kapağı
kapalı şekilde suyunu salıp çekene kadar pişirin. Mantarların suyunu çekmesine az kala iri kuşbası doğranmış tavuğu ve kare doğranmış kırmızı biberi ilave edip
kavurun. Kavrulan malzemenin içine sarımsak, soya sosu, baharatları ilave edip kapak kapalı olarak pişirin. Son olarak kremayı ilave edin ve pişirin. Haşlanan makarnalarınızı süzüp servis tabağına alın ve hazırladığınız sos ile karıştırıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder