11 Mart 2012 Pazar

Labne Peynirli Makarna Tarifi

300 gr fiyonk yada burgu makarna
4-5 adet taze soğan
10-12 tane mantar
1 havuç
1 kabak
1 paket labne peynir
tuz-karabiber
2-3 tatlı kaşığı sebzeli çeşni yada tuzot
sıvı yağ
1,5 bardak sıcak su
Makarna tuzlu suda haşlanır. Yapışmaz tavada sıvı yağla, ince doğranmış taze soğan, kıyılmış sarımsak, rendelenmis havuç, şerit şeklinde doğranmış kabak ve yine ince doğranmış mantarlar sırayla sobelenerek pişirilir. Mantarlar suyunu çekince 1,5 bardak su ve sebzeli çesni eklenir. Ardından 1 paket labne peyniri ilave edilir ve
erimesi beklenir. Tuz ve karabiberle lezzetlendirildikten sonra haşlanmış makarnalar ilave edilir ve 3-5 dakika kısık ateşte pisirilir. Arzuya göre üzerine taze fesleğen, nane ve pul biber serpilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder