11 Mart 2012 Pazar

Pennette all arabiata Tarifi

Yarım paket makarna
Bir büyük baş soğan
İki - üç diş sarımsak
Üç tane etli domates(sulu olması çok önemli)
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Bir çorba kaşığı kırmızı pul biber
Parmesan peynir
tuz
Derin bir kapta su kaynatın. İçine tuzunu ilave edin ve yaklaşık 8 dakika kaynatın.
Makarna haşlanırken bir tencere yada derin bir tavaya zeytinyağı, soğan sarımsak, pul biber ilave edin. Soğanlar pembeleştikten sonra küp küp doğranmış kabuksuz domatesleri ilave edip söyle bi karıştırın. Makarnanın suyundan bir kepçe ilave edin ve kısık ateşte yaklaşık 5 dakika fokurdatın. Haşlanmış makarnayı süzüp bu sosla karıştırın 2-3 dakika kısık ateşte karıştırarak sosla iyice harmanlanmasını
sağlayın. Servis tabağına alıp üzerine rendelenmiş parmesan peynirini ilave edin. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder