11 Mart 2012 Pazar

Karidesli Midyeli Makarna Tarifi

1 adet sogan
1/2 demet maydanoz
100 gram kaşar
500 gram makarna
40 gram margarin
100 gram dondurulmuş karides
100 gram dondurulmuş midye
2-3 yemek kaşığı şarap
1 su bardağı et suyu
3 yemek kaşığı un
tuz, karabiber
Soğanları küp seklinde doğrayın, yeşilliği kıyın, peyniri rendeleyin.
Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Soğanları yağda pembeleştirin. İçine unu ilave edin.
Karides ve midyeleri soğanlara katıp 1 dakika kavurun. Şarabı ekleyin. Et suyunu koyup bir taşım kaynatın. Maydanoz ve kekiği katıp, tuz, karabiber ile tatlandırın. Hazırladığınız sosu makarna ile karıştırıp rendelenmiş kaşar peyniri serptikten sonra servis yapın. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder