10 Mart 2012 Cumartesi

Jambonlu Makarna Salatası Tarifi

400 gram midye makarna
100 gram pastırma
100 gram kırmızı soğan
150 gram dana jambon (ince dilimlenmiş)
250 gram krema
30 ml. sıvı yağ
100 ml. süt
100 ml. sebze suyu
30 ml. beyaz şarap sirkesi
2 adet pırasa
1 demet maydanoz
toz seker, tuz, karabiber
Makarnayı tuzlu suda, pakette önerilen şekilde haşlayın. Pastırmaları küçük küpler şeklinde doğrayın ve 15 ml. sıvı yağda çıtır çıtır oluncaya kadar kavurun. Süzgeçte
bekleterek yağlarını süzün. Pırasayı ve soğanı şerit şerit doğrayın, kalan yağ ile 4 dakika kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip soğumaya bırakın. Jambonları küp küp doğrayın, maydanozu kıyın. Makarnayı pırasalı soğanlı karışım ve jambonlar ile büyük bir kaseye alın. Kıyılmış maydanozun ve pastırmanın yarısını ilave edin. Krema, süt, sebze suyu, sirke, bir tutam toz seker, tuz ve karabiberi karıştırarak sos hazırlayın ve makarna ile karıştırın. Üzerini kapatarak bir saat dinlendirin.
Dinlenmiş makarnanın üstüne kalan pastırma ve maydanozu serperek servis yapın. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder