10 Mart 2012 Cumartesi

Ispanaklı Makarna Tarifi

1 Paket Burgu Makarna
1.5 Kase Ayıklanmış Ispanak
1.5 Kase Labne Peyniri
2 Közlenmis Kırmızı Biber
3-4 Dal Maydanoz
3 Çorba Kaşığı Süt
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Diş Sarımısak
2 Çorba Kaşığı Çam Fıstığı
2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz, Karabiber
(Bu tarif 8 kişiliktir)
lspanakları bol suda yıkayın. Diri kalacak şekilde tuzlu suda haşlayıp süzün. Ispanaklar soğuyunca elinizle sıkıp iri iri doğrayın. Biberleri süzüp dilimleyin. Maydanozu ayıklayıp ince ince kıyın. Derin bir kasede labne peynir,
kıyılmış biber ve maydanozu karıştırın. Sütü ilave edip yumuşak bir krema haline gelinceye kadar çatalla ezerek karıştırın. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Tavada tereyağını eritip sarımsağı ilave edin. Sararıncaya kadar kavurup yağdan çıkarın. Aynı yağa çam fıstığını ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırarak kavurup ateşten alın. Kavrulan fıstıkları peynirli karışıma ilave edip harmanlayın.
Hazırladığınız peynirli karışımı makarnaya ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip iyice karıştırın. Derin bir cam kaseyi hafifçe ısıtın. Makarnalı karışımdan bir kat yayıp üzerine ıspanak döşeyin. En üstte makarnalı karışım kalacak şekilde malzemeyi kat kat döşeyin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder