11 Mart 2012 Pazar

Roka Yaprağında Somonlu Makarna Tarifi

500 gr fettucine makarna
1 demet roka
1 kırmızı soğan
Yarım demet dereotu
1 çorba kaşığı hardal
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı kapari
4 çorba kaşığı zeytinyağı
8 dilim somon füme
15-20 siyah zeytin
Tuz, kırmızı pul biber
Rokayı temizleyip yaprak yaprak ayırın. Kırmızı soğanı soyup ince uzun doğrayın. Dereotunu temizleyip kıyın. Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün ve tekrar tencereye alın. Hardal, soğan, limon suyu, kapari ve zeytinyağını tavaya alıp kısık ateşte 2 dakika soteleyin. Dereotu ile birlikte makarnaya ilave edip harmanlayın.
Roka yapraklarını servis tabaklarına dizip üzerlerine ikişer dilim füme somonu paylastırın. Makarnayı ilave edip zeytinlerle süsleyin. Kırmızı pulbiber serpip sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder