11 Mart 2012 Pazar

Kıymalı Lazanya Tarifi

12 adet lazanya
Yarım kilo kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
2 adet orta boy havuç
1,5 çay bardağı bezelye
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, kırmızı biber, yenibahar
1 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri
1 lt. süt
3 tepeleme yemek kasığı un
tuz, karabiber
1 çay kasığı muskat rendesi
Soğanı yemeklik doğrayın. Havucu küçük küpler halinde doğrayın. Bir tencerede yağ ile birlikte soğanı 1-2 dakika kavurun. Daha sonra havucu ilave edip 3 dakika kadar kavurun. Kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu bıkarıp çekene kadar kavurun.
Sonra salça, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Son olarak bezelyeleri ekleyip tencereyi ocaktan alın. Lazanyaları tuz ilave ettiginiz kaynar suda 8-9 dk. haşlayın. Daha sonra suyunu süzüp, lazanyaları bir mutfak havlusu üzerine alın. Bu arada başka bir tencereye unu koyun ve yavas yavas sütü ilave edin. Kısık ateşte, çırpma teli ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında tuz, karabiber, muskat rendesini ekleyin ve ocaktan alın. Dikdörtgen bir borcamın tabanına beşamel sostan bir miktar yayın. Üzerine kıymalı sostan da bir miktar koyun. Lazanyalardan 3 tanesini borcamı kapatacak sekilde yerleştirin. Üzerine beşamel sos ve onun üzerine de kıymalı sostan yayın. Aynı işlemi lazanyalar bitene kadar uygulayın. Son lazanyaları yerleştirdikten sonra üzerine beşamel sos döküp kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmıs 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder