11 Mart 2012 Pazar

Napolitan Soslu Spaghetti Tarifi

1 paket spagetti
8 bardak su
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
1 kereviz sapı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet domates
½ bardak su
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 adet kesme seker
½ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Tuz
Makarnayı 8 bardak kaynatılmış suda 8 dakika haşlayıp, kaynatıp süzün. Soğanı havucu ve kereviz sapını minik küpler şeklinde doğrayın. Derin bir tencereye zeytinyağını dökerek sebzeleri ilave edin. Hızlı ateşte soteledikten sonra küpler halinde
doğranmış domatesleri ve suyu ekleyerek, kısık ateste 15 dakika kadar pişirin.
Sosun pişmesine yakın kıyılmış maydanozları ilave edin. Tuz ve şeker ile lezzetlendirin. Napolitan sos suyunu çekince taze çekilmiş karabiber ekleyin.
haşladığınız spagetti ve sosu harmanlayın. Taze nane yaprakları ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın. İsteğe göre üzerine kaşar peyniri veya permasan peyniri konabilir. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder