11 Mart 2012 Pazar

Salamlı Makarna Tarifi

500 Gr kısa boru makarna
200 Gr çesidi size kalmış salam
25 Gr margarin (2 çorba kaşığı)
50 Gr rendelenmiş kaşar peyniri
4 adet orta boy olgun domates
3 Çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Çorba kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp suyunu süz. Süzgece koy soğuk su ile yıka suyunu süz ve çok az yağ ile çevirin. Salamı ufak parçacıklar halinde dilimleyip az suda yüksek ateşte haslayın. Domatesleri çekirdeklerini çıkararak rendeleyin. Akabinde margarin ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile birlikte küçük bir tavaya koyun, karıştırarak
pişirin. Yarım çay bardağı suda biber salçasını eriterek pişmek üzere olan domatese ilave edin. Baharatları ekleyin. En son aşamada daha önceden haşladığımız salamları ilave edin. Hazırlayacağınız tabakları fırında bir süre ıstıttıktan sonra makarnayı koyun ve kaynayan salamlı sosu üstüne dökün. Maydonoz, rende kaşar ile tabakları süsleyerek servis yapın. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder