10 Mart 2012 Cumartesi

Hindi Fümeli Burgu Makarna Tarifi

450 gr. burgu makarna
200 gr. domates püresi
100 gr. füme hindi gögüs
50 gr. light kaşar peynir
20 ml. Zeytinyagı
3 adet taze sarımsak
1 adet sogan
20 ml. kırmızı sarap
taze kekik,
tuz, karabiber
Makarnaları tuzlu suda haşlayıp süzün. Hindi göğüsleri küp küp kesin. Peyniri rendeleyin. Soğanı soyup küp kesin. Sarmısağı doğrayın. Zeytinyağını tencereye koyun. Soğan ve sarmısağı ekleyip orta ateşte renkleri dönene kadar çevirin.
Domates püresini tencereye ekleyin. Birkaç dakika kaynatıp kekik, şarap, karabiber ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin.
Makarnayı servis tabağına alın. Üstüne domatesli sos, peynir rende ve taze çekilmiş karabiber ile servis yapın. Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder