11 Mart 2012 Pazar

Napoliten Soslu Midye Makarna Tarifi

1 paket Midye Makarna
750 gr. domates
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
yarım demet maydanoz
2 adet soğan
1 çay kaşığı toz seker
50 g. Tereyag
200 ml. et suyu
mercan köşkü
kekik, tuz, karabiber, feslegen yaprağı
Domatesleri soyun, çekirdeklerini çıkartın ve doğrayın. Soğanı küçük küçük doğrayın, 2 çorba kaşığı zeytinyağında soğan ve sarmısağı kavurun. Domates, domates salçası, şeker, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Üzerine et suyunu ilave edip düşük ateşte 15 dk. pişirin. 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tereyağı, doğranmış fesleğen yaprağı, maydanoz, mercan köşkü ve kekiği ilave ettikten sonra 2 dk. daha ateşte tutun. Önceden öneriye göre pişirilmiş midye makarna üzerine ilave edip servis
yapın. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder