11 Mart 2012 Pazar

Kabak Soslu Makarna Tarifi

1 paket kısa kesme makarna
3 adet kabak
2 orta boy kuru soğan
3 adet orta boy domates
125 gr. beyaz peynir 1/2 cay bardagi zeytinyagi
1 etsu tableti
1 tatlı kaşığı kekik
tuz, karabiber
Öncelikle makarnayı tuzlu ve 1 kaşık yağ konmuş suda haşlayıp süzün. Soğuk sudan geçirip bekletin. Makarnaların pişirilmesi sırasında soğanları yemeklik doğrayın. Zeytinyağında soğanları kavurun. Ardından rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız kabakları katıp kabaklar yumusayana dek kavurmaya devam edin. Etsuyu tabletini de katıp ezerek kavrulmuş kabaklara karıştırıp, hemen ardından kabuklarını soyup küçük doğradığınız domatesleri ekleyin. Tuz karabiber ve kekiğini katıp domatesler eriyene kadar ara sıra karıştırarak kavurunuz. Domatesler içinde iyice eridiğinde ezdiğiniz beyaz peyniri katıp 1 dakika daha kavurup haşladığınız ve süzdüğünüz makarnalarla karıştırıp sıcak servis ediniz. Arzuya göre dereotu ve maydanoz da ilave edebilirsiniz. Domates salatası ya da yeşil salatayla servis ediniz. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder