10 Mart 2012 Cumartesi

Ispanakalı Spaghetti Tarifi

300 gram jambon
1 adet defne yaprağı
300 gram dondurulmuş ıspanak
2 diş sarımısak
500 gram spagetti
4 yemek kaşığı zeytinyağı
150 gram tereyağı
tuz, karabiber
Jambonu defne yaprağı ile 1 litre tuzlu suda 45 dakika kaynatın. Ispanağı süzün. Jambonu tencereden çıkartın soğumaya bırakın. Ispanağı şerit şerit kesip jambon suyunda 10 dakika kadar pisirin. Sarmısağı kıyın. Ispanağı süzün. Spagettiyi haşlayın, süzün ve zeytinyağı ile karıştırın. Jambonu şeritlere kesin ve tereyağında kıtır kıtır kızartın. Sarmısak, ıspanak ve makarnaya katıp karabiber ve
tuz ile tatlandırın. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder