11 Mart 2012 Pazar

Kremalı Makarna Tarifi

1/2 paket makarna
300 gr. jambon
200 gr. kültür mantarı
200 ml. ( bir küçük paket ) krema
3 yemek kaşığı soya sosu
1 orta boy kuru soğan
Tuz, karabiber
Öncelikle tencerenize yeteri miktarda su ve bir tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın ve kaynayan suya makarnayı koyup haşlayın. Mantarları temizleyip yıkayın ve dilimlere ayırıp limonlu su içinde kararmamaları için bekeletin. Kuru soğanı piyazlık doğrayın ve 1 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun. Kavrulan soğanın içine mantarları sudan süzerek çıkartın ve suyunu salıp çekene kadar pişirin. Bu sırada jambonlarınızı şerit halinde kesip hazırlayın ve suyunu çekip kavrulan mantara ilave edin ve bir iki kez karıstırın. Son olarak soya sosu, krema, tuz, karabiberi ilave edip bir taşım kaynatın. Bu karışımı süzdüğünüz makarnalarınızın üzerine döküp bir kaşık yardımıyla karıştırarak ocakta 1-2 dakika kavurunuz ve sıcak olarak servis yapınız. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder