10 Mart 2012 Cumartesi

Hellim Peynirli Makarna Salatası Tarifi

Yarım paket burgu makarna
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kaşık ince kıyılmış dereotu.
1 adet göbek salata
200 gr hellim peyniri
2 yemek kaşığı margarin
yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı fesleğen
2 adet havuç
Makarnayı 8 dakika haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirin. Hellim peynirini kesme şeker büyüklüğünde kesin. Havucu rendeleyin. Göbek salatayı ince ince doğrayın.
Yayvan bir tavada margarini pembeleşinceye kadar kavurun. İçine rendelenmiş havucu ve kekiği ilave edip bir taşım kavurun. İçine hellim peynirinide ekleyip bir taşım tüm harcı pişirin. Servis tabağına göbek salatayı üzerine soğumuş makarnayı ekleyip iyice karıştırın. Üzerine sos olarak zeytinyağını ve kızarttığınız havuçlu harcı ekleyin. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder