11 Mart 2012 Pazar

Dometesli Fırında Makarna Tarifi

1 adet kuru soğan
4 yumurta
2 -1/2 çorba kaşığı tereyağ
3 iri domates (veya 1 kahve fincanı tuzsuz salça)
3/4 kahve fincanı un
2 su bardağı süt
15 bardak su
350 gr kalın makarna
2 çorba kaşığı tuz
1-1/2 su bardağı kaşar peyniri
1 çay kaşığı karabiber
1 yufka

Suyu tencereye koyun. İçine 2 kaşık tuzu atıp kaynatın. Kaynayan suya makarnaları kırmadan atın. 15-20 dakika makarnalar yumuşayınca tencereden süzgeçe dökün. Soğuk suyla yıkayıp süzdürün. Tencereye soğanı doğrayın, iki buçuk kaşık tereyağla kavurun. Unu ilave edip iki dakika karıştırmaya hızlı hızlı devam edin. Tuzla karabiber serpin. Sütü azar azar ilave edin. Karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Koyu muhallebi kıvamına gelince, önceden rendelenmiş domatesi(veya salçayı)ilave edin. Haşlanmış makarnaları tencereye alıp kısık ateşe koyun. İçine ilk önce rendelenmiş peynirleri, salçalı sosu, en son da çırpılmış yumurtaları katıp iyice karıştırın. Tepsiyi yağlayıp yufkayı yayın, kenarlardan sarksın. İçine soslu makarnayı yayın. Yandan sarkan yufkaları toplayın. Üzerini yağlayın. Önceden ısıtılmış 200 c fırında 30-35 dakika pişirin. Çıktıktan sonra 10 dakika bekletin. Altan servis kaşığıyla kaldırıp servis tabağına alın. Dört köşe parçalara bölün. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder