10 Temmuz 2012 Salı

Taze Soğanlı ve Safranlı Makarna Tarifi



1 paket yumurtalı erişte 2 dal taze soğan
2 dal taze sarımsak
4-5 dal maydanoz
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi
1 tutam safran
1 havuç
Tuz


Taze soğan ve sarımsakları temizleyip beyaz ve yeşil kısımlarını ince ince doğrayın. İkisini de bir kaseye alıp elinizde ovarak halka halka ayırın. Maydanozu temizleyip ince ince kıyın.
Margarini tencereye alıp kısık ateşte eritin. Soğan ve sarımsağı ilave edin ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Ateşten alıp ceviz içi, maydanoz ve bir tutam tuz serperek karıştırın.  Ayrı bir tencerede suyu kaynatın. Kaynar suya tuz ve safran ekleyip makarnayı haşlayın. Süzüp kavurduğunuz soğanlı karışıma ekleyin ve malzemeler birbirine karışıncaya kadar harmanlayın.
Havucu temizleyip sebze soyucu ile uzun şeritler halinde doğrayın. Teflon tavaya alıp rengi dönünceye kadar sote edin. Makarnayı servis tabağına alıp üzerini havuçla süsleyerek servis yapın. Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder