18 Temmuz 2012 Çarşamba

Kebaplı Makarna Tarifi


1 paket Makarna,
250 gr jülyen doğranmış et
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1 adet renkli (kırmızı) biber
1 adet çarliston biber
1 adet domates


Lezzetli bir makarna için büyükçe bir tencerede su kaynatılır. Su kaynadıktan sonra tuz ilave edilir.(tuzu kaynamadan atmamız halinde suyun kaynama süresi gecikeceğinden su kaynadıktan sonra tuz ilave edilir.) Makarna 8-10 dakika karıştırılarak haşlanırken jülyen doğranmış etler tavada tereyağı ve karabiberle kavurulur. Kavrulan etler haşlayıp süzdüğümüz makarnanın üzerine yine ince dilimlenmiş kırmızı ve çarliston biberle sırasıyla dizilir. Etlerin üzerine yoğurt, yoğurdun da üzerine tereyağında kızarmış karabiber ve kırmızıbiber dökülerek servis yapılır. Afiyet Olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder