14 Temmuz 2012 Cumartesi

Kırmızı Pestolu Spaghetti Tarifi

100 gram dolmalık fıstık
2-3 adet küçük acı kırmızı biber
4 diş sarmısak
300 gram yağda kurutulmuş domates
3 yemek kaşığı domates püresi
400 gram spagetti
80 gram taze rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı fesleğen
tuz

Fıstıkları yağsız tavada karıştırarak pembeleştirin. Sarmısakları soyun, iri iri kıyın. Kırmızı biberleri uzunlamalarına yarıp çekirdeklerini çıkartın ve incecik doğrayın. Domatesleri süzgece alıp iyice süzün. Yağını bir kapta toplayın. Domatesleri küp şeklinde doğrayın. Fıstık, sarmısak, acı kırmızı biber ve domatesleri mikserin kesici ucu ile püre haline getirin. 1/2 su bardağı su, 2-3 yemek kaşığı domates yağı, domates püresi ve fesleğeni ilave edip karıştırarak pestoyu hazırlayın. Çubuk makarnayı bol tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Suyunu süzün. Süzdüğünüz 1/4 su bardağı suyu bir kaseye alın ve kırmızı pesto ile karıştırın. Hazırladığınız sosa süzdüğünüz makarnaları katıp karıştırın. Üzerine kaşar peyniri serpip servis yapın. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder