14 Temmuz 2012 Cumartesi

Keçi Peynirli Pappardelle Tarifi

1 adet soğan,
1 adet limon,
2 diş sarımsak,
100 gram küçük yapraklı roka,
100 gram taze keçi peyniri (sevdiğiniz peynir),
400 gram Pappardelle Makarna,
15 gram toz şeker,
45 ml. sıvı yağ,
100 ml. beyaz şarap,
100 ml. sebze suyu,
250 ml. krema,
Tuz, karabiber

Soğanı küpler halinde doğrayın. Sarımsağı ince kıyın. Limonun kabuğunu rendeleyin. okayı yıkadıktan sonra sularını tamamıyla süzdürün ve iri parçalara doğrayın. Genişçe bir tavada yağı kızdırın. Soğan ve sarımsağı kavurun. Şarabı ekleyin. Şarap buharlaşıncaya kadar pişirdikten sonra krema ve sebze suyunu katarak ve 10 dakika daha pişirin. Keçi peynirini ekleyin, iyice karıştırın ve sos hafif krema kıvamına gelinceye kadar pişirin. Limon rendesinin yarısını ve rokayı da ilave ettikten sonra 2 dakika daha pişirin. Makarnayı tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşladıktan sonra süzün ve sıcak sosla karıştırın. Önceden ısıtılmış tabaklarda üzerine limon rendesi ve karabiber serpip servis yapın. Afiyet Olsun...
Pappardelle Makarna Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder