14 Temmuz 2012 Cumartesi

Adana Makarnası Tarifi

1 paket kesme makarna
3 adet kuru soğan
2 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

Kaynayan suya tuz koyun. Makarnayı atıp 7-8 dakika kaynattıktan sonra süzün. Tavada margarini eritin, küçük küpler şeklinde doğranmış soğanı, kıymayı, karabiber ve tuz atın.  Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak kavurun. Biber salçası ve pul biber ilave edin. Hazırladığınız sosa makarnaya ekleyip 4 dakika karıştırın. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder