10 Temmuz 2012 Salı

Tarhana Soslu Makarna Tarifi

500 gr. makarna
1 litre su
3 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kuru tarhana

Makarnayı üstünde yazan tarife göre pişirip süzdükten sonra yağın yarısından az biraz fazlasını tencereye koyup kızdırıyoruz. Süzülmüş makarnayı içine koyup 2 dakika pişiriyoruz. Öbür tarafta sarımsakları dövüp iyice ezdikten sonra yoğurtla bir güzel çırpıyoruz. Kalan sıvı yağı tavaya alıp tarhanaları döküp iyice kavurduktan sonra (başında beklemek lazım yanmasın) servis tabağına aldığımız makarnanın üstüne yoğurdu ve tarhana sosunu ekliyoruz. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder