1 paket makarna
250 gr tavuk göğsü
istediğiniz kadar karabiber, kırmızı pul biber, kekik , nane, hardal
tabaklara rendelemek için 200 gr kaşar
İlk olarak tavuk göğüs etlerini bir bıçak yardımıyla küp şeklinde doğruyoruz.  Doğradığımız tavuk göğüs etlerini bir miktar haşlıyoruz. Bir tavaya mısır özü  yağı ilave ederek haşladığımız tavuk göğüs etlerini soteliyoruz. Soteleme  işlemini yaparken de diğer taraftan haşlanması için bol tuzlu kaynar suya  attığımız makarnaların suyunu süzüyoruz. Suyu süzülen makarnaları kavurduğumuz  tavukların içine ilave ederek kaşar peyniri hariç geriye kalan tüm malzemeleri  bir tavaya koyarak kısık ateşte on dakika boyunca devamlı karıştırmak suretiyle  pişirelim ve makarnanın üzerine gezdirerek dökelim.
Filipin usulü makarna  tarifi ile hazırladığımız bu tadına doyum olmayan yemeği servis tabaklarına  paylaştırdıktan sonra üzerine kaşar rendesi serpip sıcak olarak servis edin. Afiyet Olsun...

 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder