14 Temmuz 2012 Cumartesi

Filipin Usulü Makarna Tarifi

1 paket makarna
250 gr tavuk göğsü
istediğiniz kadar karabiber, kırmızı pul biber, kekik , nane, hardal
tabaklara rendelemek için 200 gr kaşar

İlk olarak tavuk göğüs etlerini bir bıçak yardımıyla küp şeklinde doğruyoruz. Doğradığımız tavuk göğüs etlerini bir miktar haşlıyoruz. Bir tavaya mısır özü yağı ilave ederek haşladığımız tavuk göğüs etlerini soteliyoruz. Soteleme işlemini yaparken de diğer taraftan haşlanması için bol tuzlu kaynar suya attığımız makarnaların suyunu süzüyoruz. Suyu süzülen makarnaları kavurduğumuz tavukların içine ilave ederek kaşar peyniri hariç geriye kalan tüm malzemeleri bir tavaya koyarak kısık ateşte on dakika boyunca devamlı karıştırmak suretiyle pişirelim ve makarnanın üzerine gezdirerek dökelim.
Filipin usulü makarna tarifi ile hazırladığımız bu tadına doyum olmayan yemeği servis tabaklarına paylaştırdıktan sonra üzerine kaşar rendesi serpip sıcak olarak servis edin. Afiyet Olsun...

Filipin Usulü Makarna

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder