20 Şubat 2012 Pazartesi

Fırında Pırasalı Makarna Tarifi

1 paket fırın makarna
6-7 pırasa
7-8 mantar
2 yumurta
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı süt
200 gr.beyaz peynir
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Pırasaları temizleyip fırın kalıbının uzunluğunda kesin. Tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün. Yumurta, sıvıyag ve sütü çukur kaba alıp mikserle çırpın. Beyaz peyniri ufalayıp sütlü karışıma ekleyin. 1 kaşık kaşar peyniri, bir
tutam tuz ve karabiber ilave edip karıstırın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Teflon tavada suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin. Bir tutam tuz ve
karabiber ekleyin. Makarnayı tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün. Mantarları ilave edip harmanlayın. Dikdörtgen cam kalıbı yağlayıp makarnanın yarısını kalıba düzgünce yerleştirin. Üzerine hazırladığınız sostan gezdirin. Pırasaları
uzunlamasına kalıba dizip tekrar sos gezdirin. Kalan makarna ile üzerini kaplayıp kalan sosu gezdirin ve 1 kaşık kasar peyniri serpin. Önceden ısıtılmıs 180 C ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder