20 Şubat 2012 Pazartesi

Fırında Ispanaklı Makarna Tarifi

Yarım paket makarna
½ kg ıspanak
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardagı süt
3 çorba kaşığı eski kaşar rendesi
2 çorba kaşığı un
1 fiske muskat rendesi
250 gram kıyma
1 adet soğan
½ çay bardağı sıvıyağ
Karabiber
Ön hazırlık olarak makarnayı tuzlu suda haşlayın. Ispanakları ayıklayıp yıkayın ve su ilave etmeden haşlayın.
Haşlanmıs ıspanağı ateşten alıp sularını iyice süzdükten sonra doğrayın.
Soğanları küçük küçük doğrayıp sıvıyağda hafifçe sarartın ve içine ekleyeceğiniz kıymayı da rengi değisene dek kavurun. Karışımın içine ıspanakları ekleyip tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
Sos için tereyağını eritip un ekleyin ve kısık ateşte sarartın. İçine sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Koyulaşıncaya dek pişirip ateşten alın.
Fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayıp un serpiştirin. Makarnanın yarısını tepsiye aktarın. Üzerine ıspanaklı harcı yayın. Tekrar kalan makarnayı tepsiye alıp üzerini düzeltin. Sosu makarnanın üzerine bosaltıp yayın. Kasar rendesi serpin, 220 C’li fırında üzeri pembeleşene dek pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder