10 Şubat 2012 Cuma

Bezelyeli Makarna Kubbesi Tarifi

Yarım paket fırın makarna
1 çay bardağı rendelenmis kaşar peyniri
100 gr konserve bezelye
6 çorba kaşığı ılık su
1 soğan
1 dilim dana jambon
45 gr margarin
3 çorba kaşığı galeta unu
1 yumurta
2 çorba kaşığı su
Beşamel sos için:
1.5 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı un
15 gr margarin
Soğanı soyup kıyın. Jambonu küp küp doğrayın. Margarini oda ısısında yumuşatın. Bir kaşık margarini tencerede eritip soğanı pembelestirin. Jambonu ekleyip kavurun. Bezelye ve 4 kaşık su ilave edip tuz ve karabiber serpin. Tencerenin kapagını kapatıp 5 dakika pisirin. Makarnayı tuzlu kaynar suda diri kıvamda haşlayın. Süzgece alıp soguk sudan geçirin ve iyice süzün. Yirmi cm çapında taş şeklindeki bir kalıbı kalan margarinle yağlayıp yağlı kâğıtla kaplayın. Kâğıdın içini de
yağlayıp kalıbın dibini ve duvarlarını kaplayacak şekilde galeta unu serpin.
Yumurta, kalan 2 kaşık su ve 1 tutam tuzu bir kâsede çırpın. 7-8 tane makarnayı ayırıp kalan makarnalardan birini yumurtalı karısıma bulayıp kalıbın dibine spiral şeklinde yerlestirin. Kalıbın dibi ve kenarları tamamen kapanana kadar isleme devam edin. Ayırdığınız makarnaları üçe dörde bölüp bezelyeye ilave edin. Besamel sos için; margarini tavada eritip unu ekleyin. Sütü azar azar yedirerek sos kıvamında pisirin. Besamel sos, kaşar peynir, bezelye, tuz ve karabiberi bir
kapta karıştırıp kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirip servis tabağına ters çevirerek alın. Frenk soğanları ile süsleyip servis yapın. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder