20 Şubat 2012 Pazartesi

Fırında Sebzeli Makarna Tarifi

3 çorba kaşığı zeytinyağı
16 arpacık soğan
1 karnıbahar (büyükçe parçalara ayrılmış)
350gr makarna (varsa penne türü)
250gr beyaz peynir (ufalanmış)
100gr körpe roka
Fırını 200 dereceye getirin. Fırın kabınıza zeytinyağını koyun. Karnıbahar, soğan, tuz ve karabiber ekleyip hepsini karıştırın. 35 dakika (arada fırın kabını çevirerek) arpacık soğanlar altın sarısı olana kadar pişirin.
Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Sebzeler pişince kabı fırından çıkarın. Makarnayı ilave edin. Üzerine ufaladığınız peyniri ve rokayı ekleyin. Peynirlerin fazla ezilmemesine dikkat edip hepsini yavasça karıştırıp servis yapın. Afiyet Olsun...
;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder