10 Şubat 2012 Cuma

Biberli Karidesli Makarna Tarifi

400 gr.deniz kabugu makarna
3 adet kırmızı biber
2 adet sarı biber
2 dis sarımsak
20 ml. Zeytinyagı
8 adet karides
taze çekilmis karabiber
tuz
Makarnayı tuzlu suda haşlayarak süzün. Biberleri fırında közleyin. Kabuklarını soyup tohumlarını çıkartın. Serit şeklinde doğrayın. Karidesleri başları kalacak sekilde ayıklayın. Tuzlu suda 3–4 dakika haşlayıp süzün. Sarmısakları soyup dilimleyin. Zeytinyağını tavaya koyun. Sarmısakları ekleyin, biberleri ilave edin. Birkaç
dakika sonra karidesleri de ilave edip 2 dakika çevirin. Son olarak makarnaları ekleyip karıstırın. Taze karabiber ilave ederek sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder