20 Şubat 2012 Pazartesi

Fener Balıklı Lazanya Tarifi

400 gr. fener balığı filetosu
8 adet lazanya
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 diş sarmısak
1 adet küçük boy soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, Karabiber
100 gr. kşsar peyniri
Galeta unu
Fener balığı filetosunu ve kabuğu soyulmuş domatesi küçük kuşbaşı doğrayın.
İnce doğranmış soğanı zeytinyağında hafif pembeleştirin, sarımsağı, ince kıyılmış biberi ve fener balığını ilave edip 3 dakika sote edin.
Domates, tuz ve karabiber ekleyip 2 dakika daha pişirin.
Lazanyayı haşlayıp, süzün. Lazanyaları üst üste gelmemesine dikkat ederek tek sıra halinde yağlanmıs tepsiye dizin. Balıklı harcın yarısını yayın. Üzerine 1 kat daha lazanya yerleştirin. Bu işlemi en üste lazanya gelecek şekilde 1 kez daha tekrarlayın. Lazanyanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri döküp, galeta unu serpin.
Fener balıklı lazanyayı 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimledikten sonra sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder