17 Şubat 2012 Cuma

Deniz Kızı Makarnası Tarifi

1 paket spagetti,
yarım paket midye içi,
3 çubuk yengeç eti,
3 diş doğranmış sarmısak,
1 çay bardağı zeytinyağ,
4-5 adet küp doğranmış domates,
tuz, karabiber ve bir miktar şeker,
doğranmıs maydonoz
Makarnayı tuzlu suda haslayın. Tavada zeytinyağında sarmısakları kavurun ve hemen üstüne midyeleri ilave edin, soteleyin. Üstüne domates, tuz, karabiber ve şekeri ilave edin, tavanın üstünü kapatın ve kaynatın.
İsteğe göre suyunu çekmeden içine 2 çorba kaşığı şarap ilave edin. Biraz sonra da maydanozları koyun. Nefis bir sos makarnaya karıştırılmaya hazır. Makarnanızı sosla karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder