20 Şubat 2012 Pazartesi

Fırında Makarna Tarifi

150 gr kaşar peyniri rendesi
1 paket kalın çubuk makarna
2 çorba kaşığı un
250 gr margarin
1 yumurta sarısı
650 gr süt
Makarnaları haşlayın. Margarini eritip, un ilave edin. Unun kokusu gidene dek pişirin, aldığı kadar süt katıp koyu muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Kaşar rendesinin bir kısmını ilave edin. Ateşten alınca yumurta sarısı ile çırpın. Makarnayı büyükçe bir tabağa boşaltıp, sosun yarısı ile karıştırın. Üzerini kalan sos ve kasar rendesi ile sıvayıp, önceden ısıttığınız kızgın fırına verin. Üzeri kızardığında, fırından alın, on dakika bekletip servis yapın. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder