28 Ocak 2012 Cumartesi

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi

1 paket fırın makarna
1 lt süt
1/2 paket margarin
4-5 çorba kaşığı un
1 kase rende kasar
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Unu yağda kokusu çıkana kadar kavurun. Üstüne sütünü ekleyip sürekli karıştırın ve topaklanmadan güzel bir sos hazırlayın. Tuzunu, karabiberini ekleyin. Arzuya göre içine biraz sosis yada sucuk konulabilir.
Hasladığımız makarnanın yarısını yağlanmış derin bir borcama koyun. Üstüne sosun yarısını koyup güzelce yayın. Kalan makarnayı ekleyip üstünü kalan sosla kapatın.
Rende kaşarla süsleyin. 20-25 dk kızgın fırında üstü kızarıncaya kadar pisirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder