19 Mayıs 2012 Cumartesi

Taze Fasulyeli Spagetti Tarifi


250 gram Taze Yeşil Fasulye
1 Paket çubuk makarna
yarım baş soğan
2 tane domates
1 kaşık salça
çeyrek su bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber


Önce çubuk makarnalarımızı bir tencerede haşlayıp süzdükten sonra birazcık soğuk su gezdirip soğutmaya bırakıyoruz. Bir kaç dakika bekledikten sonra bir tavaya çeyrek su bardağı zeytin yağımızı koyup kızdırdıktan sonra ince ince doğranmış soğanımızı içine atıp pembeleştiriyoruz. Sonra salçamızı tuzumuzu ve karabiberimizi verip kırıp temizlediğimiz taze yeşil fasulyelerimizi kavurmaya başlıyoruz, kavururken kesinlikle altını kısmıyoruz. Bu şekilde fasulyelerimiz bir nevi kızarmış oluyor iyice kızardıktan sonra orta ateşte üstü kapalı pişiriyoruz. Fasulyelerimiz piştikten sonra kapağı açıp önceden kabukları kesilmiş doğranmış domateslerimizi içine atıp (ezmeden) pişirmeye devam ediyoruz. İyice kavrulduktan sonra isteğe göre kırmızı pul biber atabiliriz. Pişen fasulyenin içine makarnamızı boşaltıyoruz. Kışık ateştee biraz daha kavurduktan sonra servise hazırdır. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder