8 Nisan 2012 Pazar

Baita Soslu Makarna Tarifi

1/2 paket kesme makarna
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 diş sarmısak
1 iri patlıcan
15 adet yeşil kokteyl zeytin
2-3 dal maydanoz
1 çay bardağı domates suyu
Makarna iyice haşlanır ve süzülür. Azıcık yağ ilave edi­lip ateşte çevrilir. Başka bir kapta 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile in­ce kıyılmış sarımsaklar sote edilir. Alacalı soyulmuş patlıcan­lar küçük küpler halinde doğranır. Domates suyu ilavesi ile pişirilir. Doğranmış kokteyl zeytinler, kıyılmış maydanozlar, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Servis tabağına aldığımız ma­karnaların üzerine önce patlıcanlı sos, sonra da peynir rende­si serpilip servis yapılır. Sıcak olarak servis yapınız. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder