10 Şubat 2012 Cuma

Ceviz Soslu Makarna Tarifi

Yarım paket makarna
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 Su bardağı ceviz
1 su bardagı süt
3 diş sarımsak
Yarım taze ekmek içi
1 çay kaşığı pul biber
Yeteri kadar tuz
Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın. Mutfak robotuna ceviz içlerini, sarımsağı, tuzu ve ıslanmış ekmek içini koyarak iyice karıstırın. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin. Kırmızı pul biber serpip sıcak olarak servise yapın. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder